banner

»Če je cilj ljudem pomagati prenehatikajenje, morali bi spodbujati več vape – ne manj”

 

Namen „pobude brez tobaka“ Svetovne zdravstvene organizacije je pospešiti postopen prehod v svet brez kajenja.

 

In vendar, iz neznanega razloga, tudi nasprotujevaping, varna alternativa kajenju, ki je najboljše orodje, ki ga imamo za pomoč ljudem pri opuščanju cigaret.

 

Jasno je torej, da WHO pravzaprav ne skrbi, da bi bili bolj zdravi.V resnici želi samo pridobiti več političnega nadzora in centralizirati moč nad zdravstveno politiko.

 

Skrb vzbujajoče je, da naši politiki zdaj začenjajo poslušati škodljivo proti SZO-vapingretorika.Novi minister za zdravje Sajid Javid naj bi pretehtal uvedbo novih omejitev za uporabo elektronskih cigaret, da bi pomagal doseči vladni cilj, da bi država do leta 2030 postala brez kajenja.

 

To nima smisla.Vaping je brez kajenja.Če je cilj pomagati ljudem, da prenehajo kaditi, bi morali spodbujati več uporabe cigaret – ne manj.

 

Dokazi iz Urada za javno zdravje v Angliji in raziskave o raku jasno kažejo na prednosti uporabe cigaret, toda WHO – in zdaj, kot kaže, tudi naša vlada – je v svojem pristopu doe-cigaretein hudičevo nagnjen k ignoriranju vseh dokazov, ki nasprotujejo njegovemu načrtu.


Čas objave: 25. aprila 2022